Gyakran Ismételt Kérdések - Egyházi Állásportál
× Tudástár GYIK Tanácsadás Hirdetésfigyelő Munkaadóknak

Gyakran Ismételt Kérdések

 

 • Mi az Egyházi Állásportál?

Egyházi intézmények számára létrehozott álláshirdető portál.

 

 • Kik hirdethetnek Egyházi Állásportálon?

Az Egyházi Állásportálon az Egyházi Nyilvántartó rendszerben szereplő egyházak fenntartásában lévő oktatási, szociális és egészségügyi intézmények, illetve egyházközségek.

 

Munkaadóknak

  

 • Hirdetést szeretnék feladni, mit tegyek?

Ha már van intézményének regisztrációja, lépjen be: Belépés

Ha még nem regisztrált: Regisztráció  

Regisztrációját egy munkanapon belül aktiváljuk. Az aktiváló e-mail megérkezte után bármikor feladhatja hirdetését.

 

 • Hirdetésfeladás lépésről lépésre

Segédanyag elolvasása (PDF formátum)

 

 • Regisztrációm csak egy hirdetés erejéig érvényes?

Nem, a regisztráció érvényessége nincs hirdetéshez vagy időhöz kötve. Felhasználó nevével és jelszavával egyszerre több hirdetést is feladhat, vagy bármely későbbi időpontban új hirdetést adhat fel.

 

 • Elfelejtettem a jelszavamat, mit tegyek?

A belépő felületen kérhet új jelszót az Elfelejtett jelszó linkre kattintva.

 

 • Mennyibe kerül a hirdetés feladása?

Az Egyházi Állásportálon az Egyházi Nyilvántartó rendszerben szereplő egyházak fenntartásában lévő intézmények díjtalanul hirdethetnek.

 

 • Mikortól jelenik meg hirdetésem?

Ön állíthatja be, hogy mely naptól legyen aktív a hirdetése, azaz látható az Egyházi Állásportálra az álláskeresők számára. Ez azt is jelenti, hogy már korábban előkészíthet egy hirdetést, ami automatikusan akitválódik az Ön által megjelölt időpontban (bővebben ld. a hirdetésfeladásnál).

 

 • Meddig látható egy hirdetés?

Ön állítja be a hirdetés létrehozásakor a megjelenés kezdetét és végét.

 

 • Milyen hosszú jelentkezési határidőt adjak meg?

Önre van bízva, hogy milyen hosszú jelentkezési határidőt szab meg, természetesen ez függ attól is, hogy mikortól lenne szüksége az új kollégára. Amennyiben a hirdetés lejártáig nem jelentkezik kellő számú pályázó, vagy nem találta meg köztük leendő kollégáját, lehetőség van a hirdetés érvényességének meghosszabbítására (bővebben ld. a hirdetésfeladásnál).

 

 • Hogyan jutnak el hozzám a hirdetésre jelentkezők pályázatai?

A pályázók elküldhetik jelentkezésüket közvetlenül az Ön által a Profilom felületen megadott e-mail címre vagy az Egyházi Állásportál felületén keresztül is (ez esetben az Egyházi Állásportáltól fog kapni egy automatikus levelet, melyben csatolva küldi a rendszer a pályázó által feltöltött dokumentumokat).

A Portálra bejelentkezve is megtekintheti a Jelentkezések fülön a beérkezett pályázatokat. Adatvédelmi okokból a hirdetés lejárta után 30 nappal törli a rendszer a pályázók ide feltöltött dokumentumait!

 

 • Milyen e-mail címet adjak meg a hirdetésben?

Megadhat akár külön az álláshirdetéshez létrehozott e-mail címet, akár egy már létező címet, lényeg, hogy ne “alvó fiók” legyen, a megadott címre érkező leveleket rendszeresen ellenőrizze valaki.

Az álláshirdetés fejlécében megjelenik az az e-mail cím, amit a regisztrációkor az álláshirdetésekhez megadott. (bővebben ld. a hirdetésfeladásnál)

 

 • Vissza kell-e jeleznem minden pályázónak (annak is, akit nem akarok interjúra behívni)?

A versenyszférában egyre inkább az a gyakorlat, hogy csak azoknak a pályázóknak jeleznek vissza, akiket személyes interjúra behívnak. Mi az Egyházi Állásportál csapata nevében javasoljuk, hogy tegye meg azt az apró gesztust minden jelentkező felé, hogy visszajelez neki, még ha nem is őt fogja választani a meghirdetett pozícióra.

(TIPP: használjon automatikus választ első visszajelzésre, melyben jelzi, hogy beérkezett a pályázat, és a későbbiekben már csak azokat fogják értesíteni, akiket interjúra behívnak)

 

 • Mennyire részletes leírást adjak a meghirdetett pozícióról?

Mindazt érdemes leírni a hirdetésben, ami a megfelelő képzettségű, kompetenciájú álláskeresők figyelmét felkeltheti (miért érdemes pont Önökhöz jelentkezni több hasonló hirdetés közt), illetve kiszűrheti azokat, akiket képesítésük vagy kompetenciáik hiánya miatt nem tudnának alkalmazni (elvárt végzettség, jártasságok, nyelvtudás…)

A leírtakat érdemes áttekinthetően, jól tagolni, kiemelve az Önök számára a kiválasztásnál fontos szempontokat.

 

 • Az általam keresett pozíciót nem találom a Feladat típus-ok közt. Mit jelöljek meg?

Választhat tágabb kategóriát, választhatja az egyéb megjelölést (a “Vezetés, üzemeltetés” főkategóriában találja), vagy vegye fel a kapcsolatot az adminisztrátorral a kapcsolat@egyhaziallas.hu e-mail címen.

 

 • Megjeleníthetem-e intézményem logóját a hirdetésben?

Igen, van lehetőség logó megjelenítésére, a Profil fülön lehet feltölteni.

 

 • Tudok-e alkalmas jelöltet keresni álláskeresői adatbázisban?

A Portálnak jelenleg nincs álláskeresői önéletrajz adatbázisa. A jelentkezők közvetlenül a hirdetésekre pályázva küldhetik el önéletrajzukat az intézményeknek.

 

 • Megfelel-e az Egyházi Állásportál a GDPR követelményeinek?

Igen, éppen ezért minden hirdetés lejárta után 30 nappal töröljük az arra pályázók adatait, a Portálra feltöltött dokumentumait.

Olvassa el Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Az Önök e-mail címére beérkezett pályázatok esetében (önéletrajzok, motivációs levelek, stb.) Önöknek szükséges gondoskodniuk a jelentkezők személyes adatainak védelméről!

 

 • Meghirdethetem-e más portálon/közösségi oldalon is az állást, amit az Egyházi Állásportálon már meghirdettem?

Igen. Az Egyházi Állásportálon való hirdetés nem kizárólagos.

 

Munkavállalóknak

 

 • Hogyan szűrhetem ki az engem érdeklő hirdetéseket?

A Portál nyitólapján szűrheti a megjelenő hirdetéseket:

 • Választhat fő kategóriát (Adminisztráció; Gazdasági terület; Oktatás, nevelés, kutatás; Szociális, egészségügy; Vezetés, üzemeltetés)
 • Választhat települést vagy megyét.
 • Szűrhet az elvárt végzettség alapján
 • Szűrhet a foglalkoztatás jellege alapján

Ezen felül beállíthat hirdetésfigyelőt is, hogy minden nap megkapja az Önt érdeklő új hirdetéseket e-mailben.

 

 • Nem tudom minden nap megnézni az oldalt. Hogyan értesülhetek mégis az új hirdetésekről?

A Portál nyitó oldalán, a Hirdetésfigyelő gombra kattintva beállíthatja, hogy milyen tartalmú új hirdetésekről szeretne értesülni. A rendszer minden nap elküldi Önnek e-mailben a hirdetésfigyelőben beállítottaknak megfelelő új hirdetéseket. Csak aznap küld e-mailt a rendszer, amikor új hirdetés került ki a Portálra a beállított feltételeknek megfelelően.

 

 • Több hirdetésfigyelőt is beállíthatok?

Nincs korlátozva a beállítható hirdetésfigyelők száma.

 

 • Hogyan tudok leiratkozni a hirdetésfigyelő hírlevélről?

A hirdetésfigyelőről bármikor le tud iratkozni a levelek alján található "leiratkozom a hirdetésfigyelőről" link segítségével, vagy a kapcsolat@egyhaziallas.hu címre küldött levéllel.

 

 • Hogyan jelentkezhetek egy engem érdeklő állásra?

Pályázatát elküldheti közvetlenül a hirdetésben vagy a hirdetés fejlécében található e-mail címre, vagy a Portálon keresztül is, a Jelentkezés felület kitöltésével.

 

 • Hogyan küldhetem el jelentkezésemet az Egyházi Állásportálon keresztül?

A hirdetések alján található “Jelentkezés” felületet töltse ki adataival, majd töltse fel a Portálra önéletrajzát (az Önéletrajz* alatt a Fájl kiválasztása gombra kattintva), illetve ha szükséges egyéb dokumentumokat (pl. motivációs levél, ajánlás, stb.). Minden szükséges adat megadása, illetve dokumentum feltöltése után a JELENTKEZÉS BEKÜLDÉSE gombra kattintva küldheti el jelentkezését.

 

 • Miért nem kapok választ a jelentkezésemre?

Ha még aktív a hirdetés, elképzelhető, hogy a hirdető csak a jelentkezési határidő lezárulta után kezdi meg az interjúztatást, és csak akkor jelez vissza a pályázóknak.

Lehet, hogy idő- vagy kapacitáshiány miatt csak azoknak jelez vissza a hirdető intézmény, akiket behív állásinterjúra. Ha már lejárt az állás betöltésének határideje, és Ön még nem kapott semmilyen választ a hirdető intézménytől, akkor feltehetően mást választottak a pozícióra.

 

 • Miért nem kaptam választ, pedig tökéletesen megfelelek a hirdetésben leírt feltételeknek?

A hirdetést feladó intézmények a jelentkezők szűrésekor, interjúra való behívásukkor saját szempontjaik alapján döntenek. Elképzelhető, hogy több Önhöz hasonlóan felkészült álláskereső is jelentkezett a hirdetésre, és mást választottak az állás betöltésére.

 

 • Nincs még önéletrajzom. Hogyan készíthetek?

Az önéletrajz nagyon fontos a munkáltatók számára, hiszen a kiválasztás első lépésében csak ebből tájékozódhatnak a pályázó képzettségéről, szakmai életútjáról, képességeiről, erősségeiről. Önéletrajza elkészítéséhez látogasson el Állást keresek oldalunkra.